5/13/2014

greens in nagano








fresh newly budding greens everywhere
i've been to nagano this spring again.
not so many days we had, though
i enjoyed every moments walking among.



























here's one dish i often cook these days;
steamed and oiled greens
today with rape blossoms called 'norabo' 
from my parents' kitchen garden
late season for it, so a bit hard but crispy.


this was served at a bakery 
which i visited and had lunch in nagano.
a wonderful place in a far country side near komoro.
where breads are baken in stone-piled oven.


the oil is also from rape seeds
grown organically in nagano and pressed slowly.
i got it at the bakery shop also.
























連休中は今年も新緑うつくしい長野へ
念願かなっておとずれた
石釜焼きのパンがおいしいお店 わざわざ
長野 東御の畑がひろがり、溜め池が点在する
きもちのよい素敵なところにありました。
パンがおいしいのはもちろんのこと、ランチプレートの
菜の花のオイル蒸しがとてもおいしかったので
ちょくちょく作るようになりました。
オイルは彼の地で無農薬栽培されているなたねをしぼった「菜の花オイル」
とっても香ばしくて、オリーブオイルでは物足りないほど...
今日の菜の花は実家でとれたのらぼう。
とうがたっているけど、それもいい歯ごたえ






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