fresh newly budding greens everywhere
i've been to nagano this spring again.
not so many days we had, though
i enjoyed every moments walking among.
here's one dish i often cook these days;
steamed and oiled greens
today with rape blossoms called 'norabo'
from my parents' kitchen garden
late season for it, so a bit hard but crispy.
this was served at a bakery
which i visited and had lunch in nagano.
a wonderful place in a far country side near komoro.
where breads are baken in stone-piled oven.
the oil is also from rape seeds
grown organically in nagano and pressed slowly.
i got it at the bakery shop also.
連休中は今年も新緑うつくしい長野へ
念願かなっておとずれた
石釜焼きのパンがおいしいお店 わざわざ。
長野 東御の畑がひろがり、溜め池が点在する
石釜焼きのパンがおいしいお店 わざわざ。
長野 東御の畑がひろがり、溜め池が点在する
きもちのよい素敵なところにありました。
パンがおいしいのはもちろんのこと、ランチプレートの
菜の花のオイル蒸しがとてもおいしかったので
ちょくちょく作るようになりました。
オイルは彼の地で無農薬栽培されているなたねをしぼった「菜の花オイル」
とっても香ばしくて、オリーブオイルでは物足りないほど...
今日の菜の花は実家でとれたのらぼう。
とうがたっているけど、それもいい歯ごたえ
パンがおいしいのはもちろんのこと、ランチプレートの
菜の花のオイル蒸しがとてもおいしかったので
ちょくちょく作るようになりました。
オイルは彼の地で無農薬栽培されているなたねをしぼった「菜の花オイル」
とっても香ばしくて、オリーブオイルでは物足りないほど...
今日の菜の花は実家でとれたのらぼう。
とうがたっているけど、それもいい歯ごたえ
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